Första advent

Häromveckan var det första advent. Här, precis som i Sverige. Trots att det kändes alldeles för tidigt. Och precis som förra året var det svårt att hitta adventsljusstakarna. Så på lördag eftermiddag bestämde Fredrik sig för att det var dags för Tvåan att få göra sig en adventsljusstake. Han och Tvåan hjälptes åt att välja ut en bra brädbit, och sen borrade de hål. Tvåan höll noga koll på vilket borr som användes och hur hålen skulle numreras.

Tvåans adventsljusstake.

Dagen efter tände vi ljuset när Tvåan kom upp alldeles för tidigt som vanligt. Mysigt värre! Åtminstone när vi hade rett ut att det var ljus nummer 4 som skulle tändas, och inte nummer ett som föräldrarna trodde.

Under dagen slog pysselivern till för Tvåan, och han dekorerade sin ljusstake med glitterlim från limpistolen. Så när det var dags för adventsfika var den ännu snyggare. Även undersidan dekorerades, så pappa behöver leta fram de där fötterna som han har liggande någonstans.

Adventsfika denna söndag blev pepparkakor (Ebbas supergoda, som varje år) och en helt fantastisk mjuk pepparkaka. Jag tog torkade tranbär istället för de frysta lingonen i kakan, och det blev bra det med. Alla åt med god aptit, och resterna krävde barnen till mellis dagen efter. Jag har tänkt att jag ska se till att det blir fika varje adventssöndag, så att vi skapar våra egna traditioner.