Skateparken

Ettan blev mycket fascinerad av skateboard när han var 3-4 år, av någon anledning. Sagt och gjort, vi skaffade en skateboard och skydd till honom. Han åkte på garageuppfarten i Glommen, eftersom det var lagom lutning där. När den svaga lutningen blev för liten för honom byggde han och F en liten, liten startramp, och vips så kunde han få högre fart.

Som med så många andra grejer föll dock skateboarden i glömska efter en tid. När vi packade för Maltaflytten dök den upp bland alla grejerna, och då var det väldigt noga att skateboarden skulle följa med.

På våra utforskningsturer runt ön hittade vi en skatepark, naturskönt belägen mitt i en rondell, i Tal-Qroqq (som uttalas Tall-Rå-h). Efter en eftermiddagsutflykt för att skaffa ny hjälm till Ettan så var det stor lycka när han fick åka i skateparken! Tips: letar ni skatetillbehör så finns de inte på sportvaruhusen, som endast saluför kläder, utan i skatebutiken som ligger bredvid skateparken.

Ettan i den natursköna skateparken i Tal-Qroqq.

Nu kommer det nästan dagligen pråpåer om att vi ska åka till skateparken, och ibland accepteras dem. Häromdagen var det dessutom fint väder, så hela familjen fick följa med.

Tre av fyra i skateparken.