Boktips: Schrödinger’s cat trilogy

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste nyss ut Schrödinger’s cat av Robert Anton Wilson. Det var den absolut konstigaste bok jag någonsin har försökt mig på att läsa. Jag kan inte berätta vad den handlar om, för jag vet verkligen inte. Och då har jag ändå läst alla 530 sidorna.

En konstig, konstig bok.

Boken cirklar runt en handfull olika personer, och hur deras liv ser ut i några av alla de olika parallella universum som existerar samtidigt. Samma personer och samma dagar är det som avhandlas, fast i helt olika små historier. Förutsättningarna i de olika universumen är också helt olika, vilket förstås gör att personerna och även politiken, är vitt skilda mellan dem.

En del av personerna kommer också på att det existerar flera parallella universum, och åtminstone en av dem förflyttar sig mellan ett par av dem.

Den enda röda tråden är en vuxentråd, där ett könsbyte resulterar i ett könsorgan som konserveras och stoppas upp för att bevaras för omvärlden. Denna förflyttar sig genom världen genom lite olika slumpartade händelser, som små instuckna historier mellan de övriga. Hela boken knyts ihop genom att den kommer tillbaks till sin före detta ägare, fast då påsydd på en ny kropp.

Boken finns att köpa här i pocket och här som e-bok.
Köp boken hos Amazon.se (pocket).