Boktips: När livet börjar om

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Samma dag som vi skulle åka från Sverige så läste jag ut När livet börjar om av Lucy Dillon. Lika bra att passa på att få ut så mycket som möjligt av svärmors sommarbibliotek, tänker jag.

När livet börjar om är en lättläst roman som handlar om Libby, som tillsammans med sin man Jason har lämnat det ljuva livet i London för att hjälpa till med Jasons föräldrars familjehotell efter faderns död. För Libby är det en stor omställning – inte bara är det helt andra ekonomiska förutsättningar som gäller, utan även nya familjerelationer i och med att de lever och arbetar tillsammans med Jasons mamma.

En dag inträffar det en trafikolycka precis utanför hotellets entré, och Libby följer med den påkörda kvinnan till sjukhuset. När hon vaknar upp har hon tappat minnet helt och vet inte vem hon är. När polisen börjar undersöka det hela hittar de en lapp i hennes ficka, med Libbys namn och hotellets adress på. Libby fortsätter besöka kvinnan på sjukhuset, och när hon ska skrivas ut erbjuder Libby henne att komma och bo på hotellet mot att hon hjälper till med färdigställandet av detsamma.

När livet börjar om.

Efterhand som berättelsen i När livet börjar om utvecklar sig får vi veta mer och mer om Libbys och Jasons liv både i London och nu, och det visar sig då bland annat att de ekonomiska förutsättningarna beror av Jason på olika sätt. Vi får också, såklart, veta mer och mer om kvinnan som tappat minnet. Hur lappen med hotellets adress hamnade i hennes ficka nystas också upp.

Jag tycker När livet börjar om var en charmig och trevlig bok. Den var inte sockersöt, för Libbys och Jasons relation får en del stryk, och det gör att det inte blir alldeles för rart. Samtidigt var det ingen tvekan om att allt skulle ordna upp sig på slutet, så även om det bitvis var lite krångligt för huvudpersonerna så var det aldrig riktigt jobbigt att läsa.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (pocket).