Kaffe: Tesco Finest Costa Rican

Jag fick blodad tand efter den tidigare kaffeprovningen. När det visade sig att det var rea på kaffe på mataffären så köpte jag på mig en massa olika sorter av Tescos egna kaffe. Vi vet ju att den italienska rostningen var bra, men kanske finns det fler, eller till och med någon som är ännu bättre. Jag dricker inte så mycket kaffe längre, utan brukar nöja mig med ett par koppar på morgonen, och då känns det lite extra viktigt att det är gott kaffe.

Först ut blev ett dyrkaffe från Tesco Finest. Eller ja, fortfarande inte dyrt, men dyrare än det italienska och franska som bara är vanligt Tesco-kaffe. Det här kommer från Costa Rica, och ska enligt beteckningen vara mellanstarkt. Jag tror ju att både jag och Fredrik gillar starkare kaffe, så jag var lite tveksam innan jag hade provat.

Tesco Finest Costa Rican Coffee.

Men jag blev positivt överraskad. Det var ett mjukt och behagligt kaffe, som absolut inte alls kändes för svagt. Fredrik hävdade att det smakade kaffe, och det är ett gott betyg från honom. Han tyckte också att det var bättre än den italienska rostningen.

När jag läser beskrivningen på paketet så kan jag nog faktiskt nästan hålla med om att det finns en ton av mjölkchoklad. Syran är bra balanserad också, så det smakar kaffe utan att vara mjäkigt eller för syrligt. Och gott är det. Och inte alls för svagt. Det här kan jag alldeles bestämt njuta av som morgonkaffe, både ensam och med barn omkring mig.

Nu ska det bli spännande att prova de andra Tesco finest-kaffesorterna, för att se om de är lika bra, eller om vi började med det bästa.