Nejmen nej…!

Häromdagen kom Fredrik upp och berättade att Ettan hade upptäckt fuktfläckar i taket i killar-kan-garaget. Jag tänkte att det var lite konstigt, eftersom vi inte har något vatten ovanför killar-kan-garaget, för både kök och badrum ligger i den övre delen av huset, som är ett suterränghus, men funderade inte så mycket mer på det. Idag konstaterade Fredrik dels att fläckarna har vuxit, och dels att det faktiskt är fukt på utsidan av övre delen av huset. Alltså är det en liten, långsam läcka troligtvis från köket. SÅ HIMLA JOBBIGT!

Nu är det förstås ett betonghus vi bor i, så det är inte akut-akut så länge det inte droppar någonstans. Men däremot så ska det fixas så snart som möjligt. Och den här gången är det inte att hacka upp ett mindre hål och byta en rörkoppling, utan nu blir det istället det stora rörbytet där vi drar ett nytt rörsystem med ordentlig standard för hela huset. Vi har förstås tänkt göra det här, men det var inte riktigt den här veckan… Och att anlita hantverkare blir nog varken snabbare eller bättre, så det är bara att dra på sig arbetarbrallorna igen.

Senaste badrumsrenoveringen. Rör-i-rör. Ettan i magen.

Nu ska vi börja med att skaffa ordentliga bilningsverktyg, miljarders meter rör-i-rör, rörkopplingar och allt annat som hör till. Ja, och så måste vi bestämma en massa andra saker som påverkas, som till exempel layout för delningen av badrummet till ett badrum och en toalett, och hur vattnet ska placeras i de båda rummen, vad vi har tänkt oss för golvvärme och var i så fall. Köket påverkas också, så den renoveringen får vi förstås ta tag i samtidigt.

Såhär kommer vi inte behöva ha det den här gången. Hoppas jag.

Mitt bidrag till det här blir då att ta hand om barnen och laga mat. Det är såklart också viktigt, men det känns samtidigt väldigt frustrerande att inte kunna hjälpa till rent praktiskt för att få själva renoveringen att gå snabbare.

Nu jävlar ska här renoveras!

Just nu känns det här bara superjobbigt. Jag ser inte fram mot att leva i en byggarbetsplats med en massa uppbilade väggar, utan varmvatten, och med tusen oavslutade projekt längs vägen. Fast jag vet ju också att det kommer bli bra. Fredrik har gjort det här förut och vet vad han ger sig in på, och vi skulle ju ändå göra om både kök och bad. Det är ju bara att bita ihop och ta sig genom det. Och SÅ lång tid kommer det inte (få lov) att ta, och resultatet kommer bli så himla bra. Det är bara lite synd att vi inte kan renovera tillsammans, vi gillar ju faktiskt det.