En söndag mitt i livet

Det har varit en händelserik dag, trots att det inte känns som om vi har gjort något. Redan imorse började det med att jag fick sovmorgon. Det är nämligen Mother’s Day här idag. Jag tror jag låg i sängen till hela 06.08. Men jag fick åtminstone sova hela natten i min egen säng, för Fredrik lade sig hos Tvåan när han krävde sällskap inatt.

Det har varit en hel del hemlande på Ettan de senaste dagarna, och han har suttit i killar-kan-garaget långa stunder. Idag fick jag se resultatet, när han kom upp och gav mig ett alldeles fantastiskt morsdags-kort som han har skapat. Som vanligt blir jag alldeles tårögd och jag tror Ettan blev väldigt glad för att jag blev glad också. Ett sånt fantastiskt storbarn jag har!

Egenhändigt skapat. Kolla skrivstilen också!

Jag bestämde att det skulle bli fika dagen till ära, så jag bakade en citronkladdkaka. Den mottogs lite blandat, kan man säga. En sa ”prova med lite mindre citron nästa gång”, en annan sa ”vispgrädde!” och den tredje sa ”prova med lite mer citron nästa gång”. Själv var jag nöjd och tyckte att det blev väldigt gott.

Kladdigt och syrligt.

Utöver det har jag och Tvåan har skajpat med både mormor och morfar och farmor och farfar också. Tvåan pratar loss ordentligt nu, och berättar både det ena och det andra. Inlevelsen är stor och hela ansiktet används och ibland också hela kroppen.

Dagens stora händelse var dock inte mors dag, utan att Fredrik träffade på en orm när han hackade loss betong i pannrummet för att koppla in tvättmaskinen. Den smet snabbt iväg innan han hann fotografera den så vi vet inte så mycket om den. Men som Fredrik sa när han kom upp och berättade om det ”Den var ganska liten”. Återigen en såndär grej som gör att vi säger ”Ja, vi hade ju ändå tänkt fixa det, men kanske inte just nu…”, och får snabba på våra renoveringsplaner. Hela den incidenten gjorde också att dagens vatteninstallationer blev lite rumphuggna och inte så vidlyftiga som det var tänkt. Men det är ju en dag imorgon också.