Värmebölja och annan bölja

Vi har fått värmebölja här nu! Idag var det 24,5 grader klockan 6 på morgonen, och runt lunch hade temperaturen krupit upp till dryga 35. I morgon har det utgått varningar för extrem temperatur mellan klockan 12 och 17, då väderinstitutet tror att det ska bli över 41 grader.

Varmt.

Det var alltså väldigt varmt idag, så hela familjen stannade inne fram till tidig eftermiddag. Ettan hade skola och Fredrik jobbade. Under tiden passade vi på att göra fredagsfint, jag och Tvåan. Jag antar att mitt svenska arv sitter djupt, för det känns verkligen konstigt att stanna inne när det är fint väder. Undrar om jag någonsin kommer till en punkt där jag inte känner att jag måste ”ta vara på det vackra vädret”.

Tvåan har gjort fredagsfint…
…och jag med. Egna rosor, som växer i en av pelargonerna.

Senare på eftermiddagen gick vi ändå ut, tre av oss. Två satte sig i skuggan, medan den tredje rantade runt och petade på sånt som han borde låta bli. Plötsligt ringde min telefon, och vår poolkille (som väl snarare är en poolman, egentligen) meddelade att han skulle dyka upp inom en timme och börja jobba med vår pool. Han kom faktiskt, inte mer än kanske 30 minuter försenad, och satte igång med underarbetet. I morgon ska han fortsätta, och han räknar med att bli klar i helgen. Det vore ju fint. Ettan har redan planerat hur han ska inviga poolen sen (”Då ska jag hoppa bomben!”).

Pågående poolrenovering.

För att fira värmen och poolen så grillade vi hamburgare till middag, och åt dem med hembakade hamburgerbröd. Det var riktigt gott, så det kommer vi definitivt att göra igen. Till detta drack jag och Fredrik ett lämpligt vin i dessa tider. När Fredrik handlade senast bad jag honom köpa italienska rödvin i en viss prisklass, eftersom jag inte har fått full koll på vinsortimentet i vår affär än. Han kom tillbaka med det här, och hade då undgått att upptäcka att det var dels spanskt (”Nej, det är från Italien. Det stod på Italien-hyllan!”) och dels vad det heter. Tur att det är gott ändå.

Virusvin?