Göra eget

När jag gjorde Tvåans födelsedagstårta bakade jag bottnen själv. Vaniljkrämen brukar jag göra från pulver, och jag var helt säker på att vi hade pulver från olika födelsedagar i olika länder. Men när det var dags så kunde jag inte hitta någon burk. Så jag fick helt enkelt leta upp ett recept på vaniljkräm. Det blev det här. Och precis som så många andra gånger får jag ställa mig frågan: Varför har jag inte gjort det här tidigare? För det är varken svårt eller tar lång tid att göra egen vaniljkräm. Däremot blir det tusen gånger godare än pulverkräm! Lätt att jag kommer göra egen vaniljkräm i fortsättningen.

Egenhändigt tillverkat!

Häromdagen var det dags igen. Eftersom det går åt en del bbq-krydda här i hushållet har jag länge tänkt göra egen. Och när det skulle grillas senast engagerade jag Ettan i projektet. Jag hade sett ut ett recept ur en bbq-bok. Ettan letade kryddor, använde måttsatsen och pepparkvarnen. Det blev jättebra, och väldigt mycket. Ja, och så passade Ettan på prova cayenne-peppar på läpparna, då. Han var inte jättenöjd med det. Men när han fick ha jågurt runt hela munnen var det genast lite roligare. Precis som med vaniljkrämen blev kryddan också väldigt god. Och den var ju såklart väldigt lätt att göra. Förutom malandet av svartpepparn som Ettan spenderade väldigt mycket tid på.

Jågurt för att lindra cayenne-sveda.Roligt är det också.