Radiostyrda båtar

En av Fredriks hobbies är att flyga radiostyrda flygplan. Det är lite krångligt, eftersom han behöver ta sig till ett flygfält och få tillstånd (eftersom flygfältet ligger precis vid en av de brittiska baserna). Men härom veckan, under badförbudet på grund av öroninfektion, införskaffades det tvenne radiostyrda båtar.

Det visade sig vara svårt att få igång dem, för det fanns ingen on-knapp. Fredrik kom ut i köket och var på väg att sätta sig i bilen för att åka och klaga när inte heller jag hittade någon knapp. Men jag, som inte har en massa förkunskap om radiostyrning, googlade lite och sa att han kunde testa att sätta dem i vattnet och se om de startade då. Det gjorde de. Tydligen är det en inbyggd säkerhetsgrej, att radiostyrda båtar inte startar om de inte är i vatten. Nåväl. Nu vet vi det.

Båtarna gav mycket nöje för de två äldre pojkarna. Tvåan tyckte nog att det var lite spännande också.

Inte längre en pool, utan en båtbassäng. Den andra båten styrs från skuggan på balkongen.

Precis som man kan tänka sig är det roligt en begränsad tid att köra båt i poolen. Men, se det hade pappan förberett sig på, och när det kom klagomål om uttråkning så meddelade han att de ska bygga banor att köra i. Så nu har det konstrueras rundningsmärken av konor och flytkorvar och sänken av betong. Det ska bli spännande att se var det hela slutar…

Familj och märken.

Med rundningsmärkena i poolen var det bara att sätta igång med racen. Ojojoj vad det körs nu. Fredrik har dessutom klurat ut ett smart sätt att skaffa bättre batteri så nu kan matcherna pågå lite längre, ungefär så länge att Ettan precis är på väg att tröttna. Inte bara de artificiella hindren används, utan även ett fast.

Båtrace.
Det fasta hindret forceras.

Fredrik pratar om att göra en större bana, så eventuellt kommer killar-kan-garaget innebära konstruktion av båthinder ett tag framöver. Fast än så länge är det roligt nog med banan och rundningsmärkena som finns.