Idag kom hösten och flytspacklet

Idag har hösten kommit till Cypern. Temperaturen har sjunkit så mycket att jag fick ta värmepauser i solen när jag satt i skuggan och jobbade idag. Och nu på kvällen har jag faktiskt dragit på mig en stickad tröja. Det var kanske inte så att det var varken oväntat eller för tidigt, men det har varit varmt så länge att det är ovant. Så nu ska vi försöka vänja Tvåan vid kläder, då.

Men det var inte bara hösten som kom, utan även 1,2 ton flytspackel. Det levererades hem till oss, men eftersom vår grusgång inte är riktigt lämplig för större bilar än personvagnar så fick det lastas av en bra bit från huset. För att få in det på ett lämpligt förvaringsställe var det alltså bara att lasta två 30 kilossäckar på skottkärran och köra den runt huset och ner till tvättstugan. 20 gånger. Farfar och Fredrik tog i så de kommer ha träningsvärk imorgon.

Här ligger det, gympasset.

Vad vi ska göra med ett drygt ton flytspackel? Golv i källarplanet. Det är just nu grov betong, orangemålad på sina ställen. Det syns alltså i bilden ovan. Vi tänker ju göra om det oinredda källarplanet till ett plan med riktiga rum och vettig boendestandard, och då behöver vi ha plana golv som vi sen kan sätta plattor på. Fast först ska vi förstås kolla och eventuellt göra om avloppet. *suck*