Arbetsdag

Idag såg jag till att det blev arbetsdag här hemma. Det började med att Fredrik fick lägga ut den nya bevattningsledningen längs framsidan av huset. Tvåan var med och hjälpte till en stund innan han skulle sova förmiddag.

När så den yngste hjälpredan var ute ur leken en stund satte Fredrik igång med projektet han hade planerat för dagen: sätta upp en täckskiva i köket. Han ryckte ut lådor, pallade upp med kilar, borrade och skruvade. Jag hjälpte till när det behövdes, och samtidigt spelade jag spel med Ettan.

Täckskivan är träskivan till vänster på skåpet. Som synes är den inte… alldeles plan.

När så hela familjen var vaken igen fortsatte arbetet med bevattningsröret. När det var klart blev det kaffepaus med kanelbulle till övriga familjen. Sen sa jag att det vore ju bra att få upp lamporna över matbordet. Fredrik sa då att det fick vänta, för det är alldeles för varmt för att ligga och kräla på vinden och koppla el på eftermiddagen.

Så istället fixade han till en radio till flygplanen medan jag och Ettan övade på grekisk grammatik inför slutproven nästa vecka. När det var klart bestämde sig Fredrik ändå för att förbereda lampfixandet.

…och när han sen kom på sig själv ett par timmar senare med att vara uppe på vinden och dra el för det undrade han vad det var för Jedi Mindtrick jag hade gjort på honom. Den första lampan blev upphängd och klar precis lagom till middagen, men den andra får vänta till imorgon när det är ljust igen.

Lampa 1 av 2 upphängd och med el försedd.

Tvåan roade sig med att öva på att klippa av kablar med avbitartång, försöka ta saker han inte fick ha och allmänt vara lite i vägen.

”Här, bland alla de spännande kablarna och verktygen ska jag vara.”

Ja, och så hjälpte han till att packa upp pappas öl, förstås.

Öltåg, som efter lite övertalning inte står mitt i dörröppningen.

Så allt som allt får jag nog säga att det var en riktigt bra och produktiv dag. Skönt att komma loss och få klart lite grejer, äntligen.