Vi går på restaurang: Red Café

För att fira Ettans skolavslutning bestämde vi oss för att gå på restaurang. Efter en aning övertalning lyckades jag få till att vi skulle prova Red Café som ligger i Molosparken nere vid havet i Limassol.

Menyn som kan kolla online såg lovande ut, speciellt eftersom barnen var inne på att det skulle ätas pizza. Jag blev dock lite förvirrad över att själva restaurangen heter ”pizza romana”, medan de verkar servera napolitanska pizzor. Nåja, det var ju bara att testa.

Efter att ha väntat lite för länge på att få menyerna när vi hade valt ett bord så var själva valet snabbt avklarat. Tvåan ville ha en egen pizza, och inte dela med mig. När jag frågade visade det sig dock att jag kunde få lov att smaka på hans pizza, och att han kunde tänka sig en pizza med tonfisk.

Tvåan med sin Tonno.

Ettan och Fredrik satsade på varsin Al Pacino, som torde kunna ersätta favoritpizzan från Fresco’s på Malta. Alla pizzorna var napolitanska, och degen var väldigt god.

Al Pacino, med lufttorkad skinka och ruccola.

Vi beställde pommes frites också, och de var överraskande bra. Inte superfrasiga men inte heller genomsoggiga. En rejäl tallrik var det också, så jag var nöjd med att vi bara beställde en. Tvåan satsade mest på pommesen, och åt bara en liten kant av sin pizza. Tur att vi valde en som jag ville ha, då.

Pommes frites. Eller åtminstone friterad potatis.

Jag är väldigt nöjd med Red Café. Jag misstänkte att det skulle vara en turistfälla, eftersom det är inte jättebilligt och ligger precis nere vid havet. Men förutom en aning långsam service så var det inga anmärkningar från oss. Jag kan lätt tänka mig att gå hit igen och prova andra delar av menyn. Inte minst cocktailmenyn såg intressant ut.