Klädsim och kranbil

Visst var det oundvikligt, så kanske ska vi vara nöjda med att det ändå tog över ett år innan det hände? Givetvis kommer barnen att bada i poolen med kläderna på. Jag och Fredrik höll på med något utanför källaren och barnen skulle ”vara med”. Det visade sig att det betydde ”vi ska springa runt vid poolen”, vilket övergick till ”leka på pooltrappan med fötterna i vattnet” och sedan var det ju färdigt, kan man säga. Jag och Fredrik förstod förstås tidigt vart det barkade, och när badet var ett faktum satte vi helt enkelt puffar på Tvåan och lät Ettan prova på klädsim.

Klädbadarna.

Det är inte bara bad som dagarna fylls med. Vi har även tillgång till stora maskiner på nära håll. En dag var det inte mindre än två vattenläckor som skulle lagas av vår kommunala handyman. För att komma åt rören hjälper en grävmaskin till, så det är många intressanta grejer samtidigt. Fredrik och Tvåan var på miniutflykt en lång, lång stund och på slutet fick de sällskap av mig och Ettan också. Fredrik passade på att förklara hur grävmaskinens hydraulsystem fungerar för Ettan, och Tvåan berättade för mig om hur man lagar vattenrör.

Det byggs en massa nya hus i närheten, och här använder man betong till det. En dag såg vi en jättekran från balkongen, så givetvis var vi tvungna att gå den byggplatsen och titta närmare. Det var en betongbil och en bil med själva kranen. Ettan konstaterade att betongtrumman snurrade när de sprutade ut betongen. Fast kanske mest spännande var det när den enorma kranen skulle fällas ihop.

Den jättestora betongkranen och ett fascinerat barn.