Vi går på restaurang: Black Gold

Återigen var det dags för lunch. Vi var ute och promenerade och bestämde oss för att det fick bli lunch på stan. Ingen av oss hade något speciellt önskemål, så vi hamnade på ett av haken som ger ett lite sunkigare intryck längs The Strand, Black Gold. Vi visste vad vi gav oss in på, men tänkte att vi faktiskt har blivit överraskade av matställen på Malta tidigare. Alltså var det värt ett försök.

Här kan man ana atmosfären.

Vi fick den överraskande innehållsrika menyn och började bläddra. Jag vägde mellan pasta och burgare, men när F valde en specialburgare blev det en vanlig burgare för mig. Kanske mest för att jag blev sugen på pommes frites.

Specialburgaren och svampiga pommes frites.

När maten väl kom in så kunde vi konstatera att det aldrig är en bra grej att vara sugen på pommes frites just på Malta, för om det är något det maltesiska köket är riktigt dåligt på så är det just pommes frites. De är aldrig ordentligt friterade och frasiga, utan istället alltid oljedrypande och mjuka. Så även här, föga förvånande. *suck* Specialburgaren skiljde sig inte nämnvärt mot den vanliga, utom i storlek, så där vann nog jag ändå. Speciellt eftersom jag valde en med ost+ägg på. Burgarna var helt ok, men inget speciellt. Å andra sidan var de inte speciellt dyra heller. Om vi behöver en burgarlunch kan det säkert hända att vi hamnar här igen. Jag kan till och med tänka mig att testa pastan.

Tvåan fick i sig lite bröd, men var som vanligt mest intresserad av att äta på bordet. Pommes fritesen hamnade på golvet direkt.