Matbord

Jag letar ju efter ett matbord, som kanske är känt. Själva införskaffandet är inte omedelbart förestående, eftersom vi ju kommer flytta, men jag kollar så länge.

I höstas, när jag köpte stolarna, så letade jag också efter bord. Jag har lite olika drömbord, till exempel Muuto Split table.

Muuto Split table. Så snyggt.

Det finns ju också andra dyra varianter som skapar habegär, som till exempel Landala av Emma Olbers, inte minst för namnet, eller Muuto 70×70.

Fast vem har råd att lägga över 10000 på ett matbord, när man har småbarn hemma? Jag tänkte att efter Ettan kanske det var dags, men så dök ju Tvåan upp. Dessutom gillar F runda bord, och det har han ju en praktisk poäng med. Vi hade ett vitt, runt, stort bord i Sverige, men det var välanvänt efter Ettans bravader, och hade gjort sitt så det fick åka till tippen. Ikeas Billsta är ett alternativ i den genren, men det har visat sig att det inte finns på så många ställen i världen. Dessutom är det svårt att hitta ett tillräckligt stort runt bord som inte har fyra fula ben.

Billsta, 120 cm i diameter.

Vi har ett vitt Melltorp som vi inte har packat upp, men det tror jag kommer få bli ett utebord.

Melltorp. Utebord, iaf i teorin.

Nåja, än finns det tid att drömma och fundera. Det kommer ju inte bli något inköp förrän vi har hittat nästa hus, och det blir inte imorgon. Eventuellt kan det också bli så att jag beställer ett bord från familjens svetsare, fast då har jag blivit förvarnad om att leveranstiden kan vara väldigt lång.