Köksstolarna

I höstas bestämde jag mig för att det var dags att skaffa egna köksstolar. Vi hyr ett möblerat townhouse, så köksbord och köksstolar ingår i möblemanget. Stolarna är dock inte så bekväma, och inte heller så snygga.

Köksstolarna vi hade i Sverige var mina gamla, som har hängt med i… ja, vi säger många år, jag orkar inte räkna. De målades om i omgångar, och jag gillade verkligen dem, men i den allmänna packningsfrenesin inför flytten beslutades att de hade gjort sitt.

Så, jag började kolla på stolar. Jag vill gärna ha glada färger, helst flera olika så det inte blir så stramt. När det gäller stolar (och en del annan inredning, som till exempel lampor) har det visat sig att jag verkar ha en ganska dyr smak om jag får härja fritt.

Stolarna här ovan är Nerd (Muuto), Visu (Muuto), Torso (Design House Stockholm), Form (Normann Copehangen), No 14 (Ton), Pinnstol (Norrgavel), Stol BAS (Norrgavel) och Stol (Norrgavel).

Eftersom jag inte har obegränsade resurser att spendera på stolar för tillfället fick jag ta med budget i önskningarna också. IKEA finns inte på Malta, utan det handlar man från Sicilien, mot en fraktavgift för företagen som agerar mellanhänder (IKEA skickar nämligen inte från Sicilien till Malta, vilket de borde kunna göra med viss avans), så det var inte det absolut billigaste alternativet. Jysk, som finns på Malta, och Homemate hade inte något jag gillade. Men, så! Plötsligt var de bara där på skärmen!

Wood H17 från Department! Där var den ju. Överkomlig i pris, snygg, utan stoppad sits, tillgänglig i flera färger, och den finns i en onlineshop som faktiskt skickar till Malta! I alla fall stolar. Matbord ville de inte skicka, för det var för stort.

Köksstolarna, som inte passar in just här.

Så nu står det 6 stolar i glada färger här hemma och ser helt malplacerade ut, eftersom resten av möblerna är de hyrda som inte alls är vår stil. Men i nästa hus, där kommer de bli perfekta…!

Ett svar på ”Köksstolarna”

  1. […] höstas, när jag köpte stolarna, så letade jag också efter bord. Jag har lite olika drömbord, till exempel Muuto Split […]

Kommentarer är stängda.