Sjukstuga och besök

Vi har haft sjukstuga i familjen i nästan en vecka nu, vilket har skapat lite tystnad några dagar här på bloggen. Dagisdödsförkylningarna, som vi hade hoppats slippa här på ön, verkar tyvärr finnas även på Malta. Kanske förstärks de till och med i privatskolan, eftersom många av barnen har åtminstone en förälder som reser en hel del och alltså åker flygplan ofta.

Men nu verkar i alla fall Ettan har frisknat till. F kom nog över puckeln igår, även om han stånkar och stönar en hel del idag också. Tvåan ska vi byta namn på till Sir Väs, för han rosslar som en hel karl. Han har haft ett par nätter där han har vägrat sova i sovrummet och istället krävt att få åka vagn eller sova på soffan, men förhoppningsvis är han också på bättringsvägen nu. Och jag, då? Ja, alltså jag har ju knappt börjat, så vi får väl se hur min släng kommer se ut.

In other news så har farmor och farfar anlänt till ön för att hälsa på under några veckor, vilket skapade stor lycka vid dagens hämtning vid skolan. Att Ettan fick tillbringa dagen med dem passade dessutom mig och F fint, eftersom det mitt i sjukstugan ramlade in ett relativt stort jobb som ska klaras av.

Farmor och farfar med Ettan. Kikaren framför ögonen beror på att han tycker att det är för ljust.

Efter att ha ålat sig framåt i en vecka eller så har nu Tvåan börjat ställa sig upp i krypställning, så snart blir det till att säkra huset från golvet och en meter eller så upp. För tillfället är det dock ganska lätt att ha koll på var han befinner sig, eftersom han har en väldigt avslöjande hosta. Lämpligt nog hade farmor med sig en störtkruka för krypande och klättrande barn med sig i present också.

Mästerkryparen i störtkrukan.