Vi går på restaurang: Café Rouge

När vi var i Cospicua i helgen passade vi på att äta på restaurang, hela flocken. Jag och farmor röstade för ett ställe med uteservering i solen, men vi blev nedröstade eftersom det var ett akut behov av mat som behövde tillgodoses för att inte humör skulle tappas, eftersom glassen från Valletta hade försvunnit ut som spring i benen.

Vi tog alltså första bästa matställe, och det visade sig faktiskt vara bra! Café Rouge i Cospicua hade en uteservering, om än i skuggan vid lunchtid. De erbjöd också två för en på cocktails alla dagar mellan 10 och 19. Fast det hoppade vi över.

Lagom kitschig skylt.

Vi fick menyer och fick beställa dricka snabbt som ögat. När vi väl gjorde vår matbeställning sa servitrisen ursäktande att det var väntetid på maten, kanske 20 minuter. Jag och F tittade frågande på varann, innan vi sa att det gick bra. 20 minuter kan man ju få vänta på mat på restaurang utan att de förvarnar om det, tänkte vi. Menyn erbjöd det vanliga utbudet – pasta, pizza, burgare och sallad. Det blev tre burgare och två pasta som beställdes, och efter det ägnade vi oss åt vår dryck och samtal.

Tvåan, som åt allt på menyn i väntan på maten.

När servitrisen kom ut med maten bad hon om ursäkt igen för att vi hade fått vänta, trots att vi inte trodde att det hade gått ens 20 minuter.

Både pastan och burgarna fick med beröm godkänt, och till och med pommes fritesen var bra (för att vara Malta), de var krispiga på utsidan åtminstone.

Randig tortelloni med smoked pork belly.
Hamburgare, som gömmer schyssta pommes.

Maten försvann i nafs från allas tallrikar. I de flesta fallen ner i magen, men vissa (vi nämner inga namn, men det var Tvåan) viftade ner det mesta av sin på golvet trots att farmor tyckte att han åt fint. Efter maten lyckades andra dricka öl i solen, med viss ansträngning och justering av kroppsposition.

Olika former av kroppstrick till vänster och höger i bild.

Det här var en schysst söndagslunch, och vi kan lätt tänka oss att komma tillbaka.