Längtan och stress

Nu har våren kommit till Malta, och temperaturen kryper upp mot 20 grader allt som oftast. Det gör att det mesta känns lättare, och plötsligt kommer jag på mig själv med att drömma om och längta till vårt nästa hus. Jag ser så himla mycket fram emot att ha ett hus som är vårt, med våra möbler och som vi kan inreda som vi vill ha det.

Med en ordentlig lampa över matbordet, till exempel. Och sänglampor som ger riktigt ljus som gör det lätt att läsa på kvällarna. Min lamino, och ordentliga soffor. Att få hänga upp våra fönsterlampor, och kunna ha mysbelysning. Hänga upp tavlor. Att känna att det är värt att lägga ner tid och energi på att göra det hemtrevligt, för att vi faktiskt ska stanna där.

Trädgård vill jag ha också. En som man kan gå runt lite i. Den måste inte vara jättestor, men det ska vara en där man vill vara. Med stora pelargoner i massa olika färger, kanske som en häck, och en stor rosmarinbuske. Och om jag får önska helt fritt vill jag ha en doftande honungsros också. Jag vill ha en uteplats som är skuggad, och där vi har kulörta lampor som vi kan tända på kvällarna om vi vill sitta ute när det har mörknat.

Fast ibland blir jag bara stressad av att ha hela flytten framför mig. Vi har sagt upp huset vi hyr, så det lämnar vi i juli. Just nu vet vi inte var vi ska bo efter det. Förhoppningsvis blir det vårt nästa hus vi flyttar till, men om inte så finns det lägenheter att hyra tills vi hittar huset. Det ordnar sig. Det kommer bli bra.