Helgen som gick

Igår hade vi bjudit in till grill på taket. Vi blandade lite olika släktingar, vänner och bekanta och det verkade som om det blev väldigt bra. Till och med vädret visade sig vara på vår sida. På eftermiddagen, någon timme innan vi tänkte börja, kom det några regnskurar men solen tittade fram lagom till utsatt starttid.

Tvåan och farmor väntar på fler gäster.

Vi hade bunkrat upp med öl och grillkorv så nu kommer vi få äta korv ett bra tag framöver… Fast vi gillar ju korv så det är inte som att det är ett problem, direkt.

Korvar på grillen.

Konceptet med starttid och sluttid, à la barnkalas, visade sig vara framgångsrikt. Kanske hjälpte det också till att det började bli ganska svalt vid 20-tiden, så 20:40 satt jag i sängen med Tvåan medan Ettan kollade på kvällsteve. För oss var det ett strålande kalas – vi fick grilla, prata med folk men kunde ändå få sova tillräckligt mycket för att kunna gå upp idag. Det kommer antagligen att komma en tid igen när kalasen inte behöver sluta tidigt och vi orkar vara uppe och njuta av långa kvällar med vänner, men det är inte just nu och då är det fint att i alla fall få träffa vänner en liten stund.

Solsken och gäster på taket.

Idag har vi varit ute och köpt en gul tröja till Ettan. Imorgon är det nämligen cancer awareness day i skolan, och då ska man bära gult för att signalera. Eftersom det inte fanns något gult i garderoben var det bara att köpa något. Tvåan fick en skjorta samtidigt.

Jag fick ett bokpaket från min mamma i veckan, så nu har jag massor med litteratur att sätta tänderna i. Och dag hann jag till och med ta fram och avsluta stickningen som påbörjades för länge sedan. När jag har fäst alla trådarna kommer Tvåan ha en en randig kofta. Så himla skönt att göra klart.

Eftermiddagen avslutades med avskedsfotboll med farmor och farfar och middagen blev föga förvånande korv med bröd. Fast stekt korv idag.