Födelsedag

Idag fick vi äran och nöjet att fira en födelsedag! Det bjöds på tårta, som tydligen var avsedd för 14 personer. Det kan inte ha varit nordiska personer som avsågs, för vi åt upp den på 4,5 personer. Det borde inte heller ha varit malteser som menades, för tårtbitarna här är vanligtvis inte små. Konstigt. Men tårtan var väldigt god i alla fall.

Portvin fick vi också, findito. Nästan lika gammalt som jubilaren (vars födelseår inte var ett vintageår, till hans stora besvikelse).

Tårtan, som gick åt.

Tvåan visade sig gilla tårta, men när han hade fått två små bitar ersatte vi den med mjukostsmörgåsar, och det gick hem lika bra. Han kanske gillar kalas och att sitta vid bordet och ”äta”. Ettan tyckte tårtan var jättegod, men plötsligt, mitt i den andra biten var den ”inte så god längre”. Han blev tårtmätt, helt enkelt. Då shanghajade han raskt jubilarens respektive för ballonglek och uppvisande av patiens på datorn.