Vi går på café: Cinnabon

Efter att ha låtit bli att falla för kanelbulle-suget rätt länge så gick det inte längre en dag. Det fick bli en promenad till Cinnabon. Vi har varit på Cinnabon på Ix-Xatt tidigare, men nu var det dags att testa The Point-kanelbullarna.

För en svensk så är det en lite märklig variant av kanelbullar som erbjuds – det är mycket frosting och färskost-topping på de stora bullarna. Cinnabon är en kedja, ursprungligen från USA, och det märks på storleken på bullarna. De är inte riktigt i Haga-storlek, men det är lätt att dela en vanlig bulle på två. Ettan ville ha en fullstor, fast vi övertygade honom om att en minibon-roll skulle räcka. Jag och F tog Roll-on-the-go, jag med choklad och F med caramel. Jag hade egentligen velat ha en plain, men det hade de ingen färdig.

”Kanelbullar”. Notera frostingen.

Jag gillar Cinnabon, men chokladvarianten av Roll-on-the-go (som är en sönderdelad kanelbulle i en bägare, med massor av topping) var lite för mycket. Det var mer choklad än kanelbulle. Gott, i och för sig, men kanske inte sådär så att det stillade suget efter kanelbulle. Tänk, då kanske jag måste gå dit igen och äta en plain istället…

Ettan hävdade efter att ha satt i sig sin minibon-roll att han behövde en till. Det fick han inte. Däremot tyckte han inte om min chokladdränkta variant.

”Mini-roll”. Med frosting.

Jag får se om jag klarar av en hel kanelbulle, eller om jag får hålla mig till Roll-on-the-go nästa gång jag går på Cinnabon. För fler gånger lär det bli.