Packa och göra slut

Vi ska ju som bekant flytta ut från huset om ett par månader. Alltså behöver vi packa ihop det som vi har packat upp, och eventuellt också packa om en del av det vi inte packat upp. Nu i helgen tog F tag i packningen igen, och jag har valt ut en hel del kläder som kan packas för att inte komma fram igen förrän i mitten av augusti eller så.

Inför den här flytten har jag börjat rensa ur min garderob, och faktiskt kasta kläder som sjunger på sista versen, och skänka bort sånt jag inte använder. Jag finner en oerhörd lättnad i att göra mig av med saker. Samma känsla får jag när jag tömmer burkar, flaskor och andra förpackningar som vi har i kyl och skafferi. Den här helgen gjorde vi till exempel slut på fransk senap, majsmjöl, ärtsoppa och inlagda persikor. Så nu får vi klara oss utan det tills vi flyttar. Böcker har jag svårare för att rensa, men en del av det jag har läst ut nu kommer jag försöka lämna vidare.

Att packa upp när vi har skaffat ett permanent boende kommer bli intressant. Året vi har tillbringat här har ju visat vad vi faktiskt använder och behöver, så kanske kan vi göra oss av med hälften av bohaget när vi väl hittar hem?

Jag längtar verkligen efter vårt kommande hem. Jag har haft en oro i kroppen och varit på väg nu i nästan två år, så nu tycker jag att det kan få vara dags att landa i ett hem. Jag har redan förvarnat F om att det inte kommer inredas typiskt för klimatet, för jag vill få in mycket ljus i mitt hus. Som tur var, eller som vanligt, så visade det sig att vi var helt överens om det. Och han hade dessutom funderat ut hur det ska gå till, rent praktiskt, utan att det blir för varmt inomhus!

Vi gjorde slut på helgen med att servera morotspasta, på begäran av Ettan.
Jag och F tyckte att det var gott (med Fs vanliga undran om var maten var). Ettan förklarade att det var mittemellan, men åt nästan upp. Tvåan var absolut inte intresserad av att äta av morotssåsen, men mumsade glatt i sig ris och äggsås när det ställdes fram istället.

Nu blir det sängen, eller i mitt fall soffan. Vi har lite bakslag med nattsömnen, men hoppas på en snar förbättring för allas skull.