Boktips: Ännu ett liv

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste om Ännu ett liv av Theodor Kallifatides. Den är lika välgörande för själen den här gången. Språket liksom flyter fram och är en fröjd för ögat och litteraturnörden i mig. Ämnet, att tappa bort sig själv och sitt skrivande, är lätt att sätta sig in i, och jag tror att det slår an en sträng hos läsaren även om det inte är just skrivandet som är borttappat för honom eller henne. Ämnet behandlas på ett så allmänt men ändå personligt sätt att det går att applicera även på andra delar av livet.

Ännu ett liv.

När jag närmade mig slutet på Ännu ett liv insåg jag dock att det inte var den jag egentligen hade tänkt mig läsa om, utan en annan av Kallifatides böcker. Nåja, det får bli nästa gång. För jag vet att jag kommer läsa mer av Theodor Kallifatides i framtiden, och jag längtar lite efter det redan nu.

Jag rekommenderar alla som njuter av vackert skriven prosa att läsa Kallifatides. Att dessutom veta att svenska inte är hans förstaspråk gör det hela än mer imponerande. Jag hoppas han fortsätter skriva böcker länge till!

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden).