Fundraiser och ny frisyr

Idag var det Mother’s Day Fair på Ettans skola. Det hela var egentligen en fundraiser för att få ihop pengar att köpa in nya böcker till skolans bibliotek. För mig som svensk är det ett ovant koncept, och jag verkade nog lite avvaktande när Parents-Teacher-Association (hem och skola, ungefär) planerade detta. Dels för att jag inte har någon erfarenhet av det, och dels för att min inställning snarare är att jag tycker att skolavgiften ska täcka det som behövs för undervisningen. Möjligen kan jag tycka att det är ok om PTA själva initiera fundraisers, men när skolan driver det så känns det lite märkligt, tycker jag.

Nåja. Det var idag, i alla fall. I konceptet ingick också att mammorna kom till skolan och dekorerade muffins med sina barn, och ojojoj vad Ettan tyckte att det var roligt att jag var där! Lätt värt mitt eventuella obehag.
Jag lyckades dock avstyra alla presentinköp bland de donerade småpryttlarna.

Kreativiteten, och glasyren, flödar.

Efter skolan blev det ett besök hos frisören, för Ettan har uppenbarligen ärvt sin pappas hårkvalitet så han tyckte att det var för varmt. Den här frisören förstod dessutom vilken frisyr han var ute efter, så resultatet blev mycket uppskattat. När hon frågade ”Do you want some gel?” nästan skrek han JA!, och sedan var han stolt som en tupp resten av eftermiddagen.

Kolla, tuppkam!

På tal om hår så var jag och Tvåan ute och promenerade i veckan, och jag noterade att han har fått långt hår och att det förutom rött är lockigt.

Röda lockar.

Tvåan har för övrigt bemästrat krypandet nu, så jag antar att han kommer börja gå alldeles strax. Stå med stöd är en favoritsyssla och något han kan sysselsätta sig med långa stunder. Idag efter middagen klev han upp på armstödet till soffan och undersökte det som fanns på bardisken, vilket ledde till hastig undanplockning av diverse. En lime fick han tag i och undersökte och smakade på, men han reagerade inte nämnvärt.

Når nya höjder.