Boktips: Bortom varje rimligt tvivel

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Trots min erfarenhet av Bara ett barn, började jag läsa Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito. Och efter bara några sidor var jag fast. Det är verkligen svårt att lägga boken ifrån sig och sluta läsa. Både språket och handlingen nästan springer fram.

Storyn är snyggt upplagd och jag vill hela tiden veta mer om både Sophia Weber och fallet hon jobbar med. Även birollerna blir jag lite nyfiken på, både på dem som personer och deras relation till Sophia.

Bortom varje rimligt tvivel.

Efter att ha läst ut boken är jag fortfarande nyfiken på hur det går för Sophia, men jag kan samtidigt känna mig lite irriterad på hur hon verkar ha så besvärliga relationer med både sin morfar och Adam. Hon verkar tolka in så oerhört mycket i det som sägs, och jag förstår inte varför eller hur.

Fallet som hon jobbar med är inte den viktigaste delen av boken, och det berör mig inte så väldigt mycket, varken det ursprungliga mordet eller det som efter hand nystas upp om utredningen. Jag är inte heller speciellt intresserad av hur det ska gå. Det är kanske bra, eftersom jag då klarar av att läsa om Sophia? Slutet på boken gillar jag jättemycket, det var ett smart och bra sätt att komma till avslut, om än något abrupt.

Köp boken hos Bokus (pocket).
Köp boken hos Amazon.se (pocket).