Tvillingkalas och lördagsbad

Igår var det kalasdags igen, den här gången för ett tvillingpar i Ettans klass. Det hela gick av stapeln på ett av Maltas två zoo. Djurhållning i allmänhet och djurhållning på Malta i synnerhet kan man ha åsikter om, men ur ett kalasperspektiv var det oväntat bra. Det fanns en hoppborg, och den var välbesökt.

Ettan på väg att åka utför.

När kalaset blev guidade runt för att titta på djuren smet resten av familjen iväg på helt andra äventyr. Det fanns ju en gräsmatta! Av någon anledning kom jag att tänka på en gammal sketch från Nöjesmassakern när jag tog den här bilden.

Tvåan testar gräsmatta.

Efter rundturen var det matdags. Popcornen till förrätt gjorde stor succé hos F, som låter meddela att han kommer kräva det som förrätt till alla middagar framöver, och hos Tvåan som glatt mumsade i sig. Ettan lär ju ha gillat dem också. Burgaren gick hem hos Ettan också, när den väl kom. 6-åringar är inte världsbäst på tålamod… Efter maten var det mer lek i hoppborgen. De tre timmarna försvann i ett nafs!

Kalas. Notera den oöppnade flaskan Kinnie på bordet. Den fortsatte vara oöppnad. Kanske inte för barn, ändå.
Vuxenbordet. Kinnien kanske skulle flyttat hit istället.

På vägen hem hotade F med att det skulle bli planespotting, eftersom zoo:et ligger precis bredvid Luqa, Maltas flygplats. Det avstyrdes dock efter vissa protester i bilen, men F visste allt att berätta att Emirates-planet vi såg parkerat när vi körde förbi hade fått landa från fel håll idag, eftersom det blåste. Jag tror kanske han hade ägnat sig åt smyg-planespotting.

Efter lite eftermiddagsbestyr fick jag med mig familjen på en badutflykt. Ettan stod i till låren när han sa att det nog inte blev något bad, eftersom vi var på ett annat ställe än vi brukar och det var lite hala stenar och inte sand under fötterna. Sen sa han att jag skulle dra i honom, och det behövde han inte truga mig med. Så nog blev det bad alltid.

Klippor med bad.