Bad och Achievement Day

I fredags var det Achievement Day på Ettans skola. Ettans klass sjöng Yellow Submarine, kompade av gitarr och synt. Inga öron ramlade av, och kazooer tutades. Därefter fick alla diplom för att ha avslutat skolåret. Alldeles på slutet kallades Ettan upp på scen igen, och det visade sig att hans fröken hade valt ut honom som klassens special achievement med motiveringen ”hard working, most dedicated and personal growth.”. Och så fick han en bok, som han ville gå hem och läsa direkt! Tänk ändå – att gå från ingen engelska till att ha klarat av andra klass galant på ett år! En sån fantastisk 6-åring vi har.

Ettan, bäst i klassen. Och han fick en bok!

Vi har gjort en hel del besök på stranden den senaste tiden. Till och med F hävdar att det är ok temperatur nu. Tvåan plaskar med händerna och godkänner att bada på egen hand med stöd under armhålorna bara. Ettan har börjat simma för egen maskin.

Det är så härligt att bada i Medelhavet!
Storplaskaren.
Ettan och Flipp.

När vi inte badar så har F dragit igång packningen på allvar. Han och Ettan packar ihop Ettans leksaker och planerar Ettans semestergarderob. Jag ägnar mig mest åt att arbeta och göra slut på matvaror. Det är verkligen en märklig form av tillfredsställelse när ännu en burk från kylen töms, med orden ”nu blir det ingen mer xx på Malta”. det känns helt bisarrt att det bara är två veckor kvar här. Den kommande veckan ska F fokusera på packningen, och jag ska planera mat och vad jag ska ha med till Sverige på semestern.