Nytt land, igen

Vi ska ju flytta igen. Men det är mer än så – vi lämnar Malta. Istället tänker vi slå oss ner på Cypern.

Jag är glad att vi flyttade till Malta, trots att det inte blev som vi hade hoppats. För det är som någon sade – första flytten är jobbigast. Åtminstone i huvudet. Nu vet vi ju att vi kan, även om det är påfrestande för alla.

Jag har inte berättat om det här, utan bara hintat. Det är kanske för att det känns lite jobbigt. Jag hade önskat att vi hade hittat rätt med första flytten, men så blev det alltså inte. Under året som har gått har vi mer och mer förstått att vi behöver något annat än det Malta kan ge. Vi vill bo i ett hus med trädgård, till exempel. Och vi vill att barnen ska kunna gå ut och leka och cykla. Dessutom är det väldigt dålig luft på den här ön. Så nej, det blev inte så bra som vi hade hoppats. Och då får vi ta konsekvenserna av det och flytta någonstans som passar oss bättre.

Så om mindre än två veckor sätter vi oss på planet till Sverige för att ha några veckors semester. Vi åker sedan tillbaka till Malta. Efter en kort sejour på här för att skeppa iväg våra grejer bordar vi ett riktigt flygplan och flyttar till ett nytt land. Igen. Fast för sista gången på väldigt länge, hoppas vi. Det är ju inte så att vi tänker kuska världen runt och vara rotlösa nomader. Vi vill ha en fast plats som är hemma, och som är vår. Vi tror att den kommer finnas på Cypern.

Ettan har plats på en skola som vi tror kommer bli bra, och vi har ett par veckors Airbnb-boende fixat. Resten får vi lösa på plats. Troligen blir det några månader i ett hyrt boende innan vi köper ett hus, men allt kan hända. Vi tänker bo i Limassol-området på den södra delen av ön.

Nu gäller det bara att ta sig igenom de kommande två veckorna på Malta utan alltför stora kriser och sammanbrott. Alla våra saker ska packas ihop, Sverigepackningen ska ner i resväskorna, Cypernpackningen ska ner i andra resväskor, barn ska vaccineras, adressändring ska göras, kylskåp och skafferi ska tömmas, kläder ska tvättas, och vi ska hinna i tid till flygplatsen… Nu kör vi!

Ettan och Tvåan, på väg.

2 svar på ”Nytt land, igen”

  1. Sophia skriver:

    Spännande! Hoppas att Cypern levererar!

  2. Lycka till. Hoppas ni hittar vad ni öbskar på Cypern.

Kommentarer är stängda.