Packning och bad. Och lite midsommar

I veckan som gick hade Ettan sin sista skoldag. Sommarlovet firades med tårta och restaurangbesök. Och bad, förstås. Vi passar på att verkligen utnyttja att vi bor så nära havet nu, och badar massor. Vi hade playdate på stranden med några av Ettans klasskompisar och då badade de tre timmar på raken. Tvåan tyckte det var för varmt, så han sov hela tiden.

Midsommar firade vi tillsammans med en annan svensk familj. Det blev inte så traditionellt, men väldigt bra ändå. Vi hade picknick på klipporna vid vattnet, och sen blev det bad. Förstås. Ettan och dottern i den andra familjen visade sig vara riktiga blötdjur och det hoppades bomber och spikhopp för glatta livet. Ettan var så uppe i badandet att han inte tänkte på att det var djupt, utan han simmade det som behövdes, till och med utan att ens ha med simkorven. Tvåan verkar gilla att bada också, han säger ”Mmmmmmmm!” på ett mycket uppfordrande sätt när vi inte byter om och kommer i vattnet snabbt nog. När det kommer vågor guppar han med dem och ler med hela ansiktet och plaskar med händerna.

Midsommarpicknick.
Tvåan var mer intresserad av redskapen än av själva maten.
Ettan med simkorv.
Blandade badbarn.

Packningen fortskrider, mestadels under förmiddagarna när jag och barnen går ut och badar och drar runt på stan. Vi tror att vi kommer hinna flytta ut alla våra saker ur huset innan vi flyger till Sverige. Däremot är frågan om vi får med oss alla möbler till Cypern, eftersom transportutrymmet är begränsat. Just nu tror jag att både jag och F kan tänka oss att lämna bokhyllor och skrivbord här om vi inte har plats för dem. Cypern är ju ett riktigt land, där det finns IKEA. Och vi vet ju för all del inte vad som kommer finnas i våra nästa boenden. Nåja. Vi får se vad som händer, och först ska vi se till att tömma det här huset på våra grejer.