Boktips: Jag såg henne idag i receptionen

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

För några år sedan var det någon som stack en bok av
Anders Fager i handen på mig, och sa läs den här. Jag gillade det, och köpte därefter några av hans böcker.

Anders Fager är en rollspelskonstruktör som alltså också skriver böcker. Att han skriver spel gör att han inte lägger upp sina romaner på samma sätt som alla andra. Han har ett sätt att tydligt driva grundhistorian framåt, även genom det som kan ses som utvikningar. Han byter tempus lite oförhappandes, och det är inte mycket konversationer.

Jag såg henne idag i receptionen är den första romanen om persongalleriet i Kulternas värld. Huvudpersonen är Cornelia Karlsson, och vi får följa henne och några personer i hennes omgivning genom hennes uppväxt i Stockholm och världen. Större delen av Cornelias liv går ut på att stänga Den Viskande Mannen ute från sitt huvud, fram till den dag då hon förstår vad hon måste göra.

Jag såg henne idag i receptionen.

Jag har läst Samlade kulter innan jag läste Jag såg henne idag i receptionen, och även om boken är fristående så ger det ändå en extra dimension att ha fått träffa några av personerna tidigare, och även upplevt vissa av scenerna redan, fast ur andra ögon.

Jag såg henne idag i receptionen är en fascinerande bok som är svår att släppa. Tidsreferenserna från nittiotalet och 00-talet passar mig perfekt, och får mig att känna mig bekväm och hemma i berättelsen. Hade jag kunnat mer om Stockholm hade miljöbeskrivningarna nog gjort boken ännu mer levande. Storyn gör mig nyfiken, och språket i boken är intressant och lagom detaljrikt. Och som sagt, han vet hur man för en berättelse vidare.

Jag gillar Anders Fagers Kulternas värld, och tycker att temat är fascinerande. Så skräckinjagande vet jag inte om jag tycker att Jag såg henne idag i receptionen är, utan mer intressant och spännande. Jag blir väldigt nyfiken på Arkanan, och på om den är på riktigt eller om Fager har hittat på den själv. Någon gång när jag har mer tid kanske jag tar reda på det.

Köp boken hos Bokus (ljudbok).

Ett svar på ”Boktips: Jag såg henne idag i receptionen”

  1. […] läste ju Jag såg henne idag i receptionen för inte så länge sedan, och då var förstås det lockande att läsa nästa bok i serien om […]

Kommentarer är stängda.