Bröllopsdag, igen

Mitt i sommaren firar vi bröllopsdag, jag och F. För 11 år sedan åkte vi ut i skärgården i all hemlighet och gifte oss på en klippa på Hönö. På kvällen grillade vi med kompisar på gården nedanför lägenheten vi bodde i. De blev överraskade när de förstod anledningen till grillfesten. Våra föräldrar blev inte mindre överraskade när de fick reda på det dagen efter, då de också träffade varandra för första gången.

Fortfarande lika tramsiga. Och nöjda med varann.

På våra bröllopsdagar brukar vi få barnvakt och passa på att gå på restaurang och prata som vuxna människor. I år var vi i sommarstugan allihop, och varken jag eller F var jättepepp på att åka iväg från havet för att gå ut och äta. Att få prata med varandra utan barn däremot, det lockade. Så bestämde oss för att göra det enkelt för oss, och satsade på att testa Flip Flop som ligger precis bredvid stranden. Jag var främst ute efter ett glas kallt vitt vin, och se det hade de.

Immiga glas med vitt vin och utsikt över stranden.

Efter det blev vi ändå lite matsugna, så vi delade på ett par mellanrätter. När vi var mätta och belåtna tog vi en sväng förbi Tempo och köpte några nödraketer som vi drack på stranden. Till vår stora lycka insåg vi då att vi hade lyckats smita från restaurangen precis i tid, för livemusiken drog igång bara minuter efter vi hade parkerat oss på stranden.

Nöjd make, som fick låna ölöppnare av strandgrannar.

På stranden bevittnade vi bland annat något slags fotografering. En någorlunda ung dam i bikini poserade på olika sätt i och bredvid vattnet medan två något äldre manliga fotografer iförda badbyxor förevigade det hela. Han som har ett hum om kameror konstaterade att det inte var några billiga skitkameror som användes. Mycket märkligt, alltihop.