Skrivbord och yoghurt

Den här helgen har vi bestämt oss för att flytta in lite mer i lägenheten. Det innebar att de två äldre herrarna åkte iväg för att hämta grejer från förrådet igår, medan jag och Tvåan hängde i parken och gungade och klättrade. Väl hemma igen blev det ett fasligt skruvande och svärande, eftersom insexsnycklarna inte hade kommit med och kryddorna inte var i lådan där det var tänkt. Så det blev ytterligare en vända till förrådet idag för att vi skulle kunna skruva ihop Ettans skrivbord och krydda ordentligt.

Skrivbordet visade sig vara en väldigt bra grej. Idag klarade Ettan nämligen av att sitta ensam på sitt rum och göra stora delar av läxan! Alla är nöjda.

Fast innan det var dags för läxa fick vi både äta på gyroshak och bada en sväng. Vissa blev trötta i mössan och somnade visst en sväng på stranden också.

Söndagsläsk blev det visst.
Ge mig av DEN DÄR!!!
En lite större sandlåda.
Jaha, här somnar man lite oskyldigt, och genast är det någon som ska göra sig lustig…

Från förrådet kom också yoghurtgrytan med. Så idag har jag gjort yoghurt för första gången på Cypern. Och nu tänker ni säkert ”Göra yoghurt på Cypern, finns det inte massor med yoghurt redan på den ön?”. Jodå, nog finns det yoghurt alltid. Men den är av den tjocka turkiska typen, och Ettan (och även Fredrik tror jag) vill hellre ha lite rinnigare. Alltså blir det fortsatt yoghurtproduktion i hemmet. Fast det går förstås fint, det är ju inte så att det är varken jobbigt eller speciellt dyrt.

Eventuellt blir det också en sats ”sån gröt som jag gillar” i veckan som kommer. Det är ju trots allt oktober som kommer smygande. I (de svenska) livsstilsbloggarna jag läser dyker det upp grötbilder både här och där, och det är inte utan att jag blir lite sugen, jag med. I fredags blev det faktiskt fredagsgröt för första gången på Cypern och det var inte illa alls.