Jag har nya glasögon!

Jaaa, äntligen blev det av! Nya glasögon. Fredrik ringde mig en dag när jag var ute och lekte med Tvåan och sa att han stod hos en optiker och behövde smakråd för nya bågar. När jag hade hjälpt honom att välja passade jag på att leta bågar under hans synundersökning.

Tvärtemot vad jag trodde så var det inte speciellt svårt. Jag klarade av mitt val på kanske 30 minuter med hjälp av Fredrik och vissa givna ramar som till exempel styrkan på glasen. Mitt synfel är fortfarande såpass stort att jag inte kan ha de tunnaste bågarna eftersom glasen då kommer vara tjockare än bågen och det tycker inte jag är så snyggt. Alltså blev det plast.

Bågen jag till slut valde var faktiskt den allra första jag plockade fram för att testa. Jag hade dock en annan favorit länge, en rosa metallbåge. Den föll bort på grund av ovanstående när det dök upp som en faktor i valet. Både jag och Fredrik hade dock den valda bågen som favorit bland plastbågarna.

Jag gjorde syntest och valde båge på måndagen, och på onsdagen kom det ett meddelande om att glasögonen var klara och fanns att hämta hos optikern.

Kolla, va!? En helt ny Sara!

Hela kalaset gick loss på €187, och då är det alltså en märkesbåge (Nina Ricci) med tunnare glas som har allsköns behandlingar inklusive blåljusfilter som är väldigt i ropet idag. Ja, och så ingick en synundersökning, förstås. En och en halv arbetsdag mellan beställning och leverans får jag ändå säga är godkänt.

Jag är fantastiskt nöjd med bågarna och känner mig väldigt snygg i dem. Sådär så att jag faktiskt har börjat använda glasögon istället för linser bara för att det är snyggt. Snart kommer jag nog ha vant mig vid att ha glasögon också, så det slutar att klämma på ovana ställen.