Vi går på café: Arto

En dag var jag svårt fikasugen, så jag lockade med mig familjen ut. Så fort vi kom utanför dörren sa Ettan ”Ska vi stanna och fika snart?”. Det skulle vi inte, för jag visste inte riktigt vart jag ville gå. Däremot var jag sugen på en promenad, och inte på någon konstig raw-kaka eller så. Till Fredriks stora förvåning så var jag inte heller sugen på kaffe.

Vi traskade omkring och jag gick in och kollade kakutbudet på varenda café vi gick förbi. Inget passade riktigt. I alla fall inte förrän vi hade vänt tillbaks hemåt. Då gick vi nämligen förbi Arto Bakery. Jag var helt säker på att det skulle vara något slags fancy bageri med surdegsbröd och någon kondisbit, men nej, inte alls. Det här var verkligen ett riktigt bageri-konditori. Man kunde köpa hela tårtor, tårtbitar och småkakor i lösvikt. Det fanns förstås också en kyldisk med läst, ost, mjölk och andra livsmedel också. Och glass. Men inget kaffe, tror jag.

Det var svårt att välja bland allt, men Ettan var ändå relativt snabb med att bestämma sig för en rosa jordgubbstårtbit. Jag fastnade för en éclair, och när Fredrik kom in satsade han också på jordgubbstårtan. Jag dubblade med en amerikansk cookie som jag också blev akutsugen på, och tänkte dela med Tvåan.

Lyxfika.
Fikaherrarna. Jag ser att vi behöver lära Ettan att vända på handen.

Det visade sig dock att även Tvåan var mest intresserad av tårtbitarna, så det blev mest de andra två som fick dela med sig. Inget jag grät över direkt, mer till mig! Tårtbitarna var goda, och cookien med. Eclairen däremot var lite konstig… Jag trodde att det skulle vara petit choux-deg, men det var det inte utan istället något slags sockerkaka/madeleine. Nåja, cookien räckte gott.

Som en bonus till det fantastiska utbudet av kakor och tårtbitar var att det var väldigt bra priser på allting. Det var kanske inte det mysigaste stället jag varit på, men jag har ju med mig sällskap ändå så det störde inte mig så mycket. Vi kommer lätt gå hit igen!