Hagel och läsning

Efter att ha blivit bankad på i tio minuter eller så av Tvåan valde jag att kliva ur sängen vid 05.50. Det får ändå anses vara sovmorgon baserat på den senaste veckans purrningar. Fredrik fick sova en timme till eller så. När han kom upp smet jag ut och löpte. Det var härligt. Jag springer på strandpromenaden, längs Medelhavet och precis vid soluppgången är det extra härligt och snyggt. Eller ja, löpningen är ju jobbig och så förstås, men det är ändå vackert. Och det känns rättvist att kunna springa i shorts och linne i mitten av oktober.

När jag hade kommit hem och nästan slutat svettas somnade Tvåan, och Ettan gjorde läxor. Då passade jag på att äta frukost i lugn och ro och sedan kröp jag upp i soffan och läste Pratchett. Jag ska komma ihåg till framtiden att jag blir på bra humör av Pratchett. Det var helt tyst i lägenheten och hur härligt som helst.

Efter tuppluren och ett mellis så var det dags att ta sig ut ur lägenheten. Idag blev det en promenad följt av ett besök på stranden. Vattnet är varmt fortfarande, så det var härligt. Efter badet spelades det fotboll och grävdes i sanden. Men plötsligt började det mullra och de svarta molnen drog in fort som tusan. Vi snabbade oss på med kläderna och gick i rask takt hemåt. Ungefär 200 meter från vår port var vi tvungna att söka skydd från haglet som kom i centimeterstora klumpar, och ett av dem träffade Tvåan så han blev ledsen. Åskan var väldigt nära också, och blixten slog ner i havet precis vid oss. Efter tio minuters skulande kunde vi spurta den sista biten hem till lägenheten.

När haglet var slut regnade det en del.
Jag stod och skyddade Tvåan från haglet.
Fredrik fick också söka skydd, även om det inte ser så dramatiskt ut på den här bilden.

Hemma i lägenheten är det lite sådär just för tillfället. Vi har stopp i toaletten på gästtoan. Och visst, det är skönt att kunna ringa hyresvärden om det, men samtidigt är det irriterande att behöva vänta på att någon annan ska ta tag i det. Nåja. Det går ju att stänga dörren och det löser sig säkert. Men oj, vad jag längtar efter att ha ett boende som är mitt eget.

Jag har förresten börjat läsa in mig på cypriotiska viner. Jag hoppas och tror att Cypern gör bättre vin än Malta, för det vore roligt att hitta bra lokala viner. Igår provade vi vin på typiska druvor för landet – Xynisteri som är vit och Maratheftiko som är röd. Ingen av flaskorna blev någon favorit, men det kanske snarare berodde på tillverkarna än på druvorna. Någon gång i framtiden ska jag försöka få tag i riktigt bra viner. Och åka och besöka vingårdar!