Födelsedagsfirande, del 1

Ettan fyller snart sju år. Eftersom mormor och morfar inte är här då passade de på att fira honom lite i förväg. Eftersom han har varit mycket intresserad av Burger festival på TGI Fridays bestämde de vuxna att det var där det hela skulle gå av stapeln. Så kunde det både bli presentutdelning och burgarprovning.

Jag kände mig inte helt hundra härom morgonen, och Ettan har varit lite halvrisig några dagar, men vi tänkte ändå att det skulle funka med en tidig middag. Så jag och barnen knatade till restaurangen, och mötte mormor och morfar och Fredrik där. Det var verkligen ett ställe som är gjort med barnen i åtanke. Det fanns lekrum med datorer och en utelekplats. Och eftersom det snart är Halloween var det dekorerat med läskigheter.

Ettan som pumpagubbe…
…och Tvåan.

Förvånande nog gick det inte speciellt snabbt att få maten på bordet, trots att vi var tidiga och det inte var speciellt många gäster förutom vi. Många servitörer som gick förbi utan att notera oss var det, däremot. För att vi skulle kunna roa oss under tiden hade vi fått… näskort(?) på bordet. Ettan passade bra i båda, tyckte vi. Däremot började det bli svårt att fotografera, eftersom ljuset försvann.

Skäggvampyr.
Och elak Joker.

Maten var väl lite sådär, sammanfattningsvis, men det gjorde inte så mycket, för det var ju ändå sällskapet som var det viktiga. Ettan var nog lite sjukare än han ville låta påskina också, för han rörde knappt sin mat. Men han fattade att det vankades presenter blev han strålande lycklig!

Ett litet paket (med Kalles Kaviar).
Och sedan kvällens huvudnummer…
som visade sig vara Det piskande pilträdet från Harry Potter.

Tänk, va! Han fick lego, som passar till den Stora salen på Hogwarts som han fick i julklapp. Dock fick han inte börja bygga redan på kvällen när vi kom hem, utan fick vänta till dagen därpå. Det hela färdigställdes sedan på ungefär en halv dag, under vilken det inte var speciellt viktigt med mat, och promenaden resten av familjen ville ta fick vi nästan släpa med honom ut på.