Vi går på café: Caffè Marcelletti

På väg upp på en av våra utflykter i naturen behövde vi kaffe. Så vi stannade i den lilla byn Trimiklini halvvägs upp i Troodos-bergen, och hamnade på Caffè Marcelletti. När vi kom höll hantverkarna på att lägga golv framför själva café-boden, så jag är inte överraskad över att stället var nyöppnat.

Vi beställde varsin espresso, och fick bevittna processen med att skapa dem. För nog skapades de, allt. Det gick inte jättefort heller. När vi väl fått våra koppar valde vi ett bord i trädgården. Alla sittplatser är utomhus, och har schysst utsikt över bergen.

Fika, med något för alla. Och spegling i bordet, ser jag nu.

För den som inte vill kolla på berg fanns det också en teve. Just när vi var där visades bilsport. Ettan var givetvis mycket intresserad och undrade mycket om hur man kör formel ett, och varför det är farlig, och hur mycket säkrare det är nu än förr och ja, tusen andra frågor. Sådär som det är när man är sex, snart sju, år.

Själva café-boden. Och teven, då.

Kaffet var starkt och gott. Kanske inte värt en omväg, men om du ändå åker förbi kan det vara värt ett besök. Näst gång vi är i krokarna och behöver koffein kommer vi prova stället bredvid, men det beror mer på att vi är nyfikna än på att Caffè Marcelletti inte skulle vara värt ett återbesök. Trimiklini ligger på vägen mellan vår bostad och skidstationen, så jag räknar med att vi kommer passera rätt många fler gånger.