Boktips: Skillnaden mellan lingon och blåbär

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

I bokpaketen från Sverige så önskade jag mig bland annat Skillnaden mellan lingon och blåbär av Annah Ovesson.

Jag har ju läst en hel del romaner eller relationsdrama den senaste tiden, och känner mig inte mätt på genren än. Däremot så tycker jag inte att Skillnaden mellan lingon och blåbär riktigt håller måttet.

Skillnaden mellan lingon och blåbär.

Skillnaden mellan lingon och blåbär handlar om Mia, hennes mamma Gunilla och grannen Elof. De bor i ett norrländskt samhälle, och Elof är driftig nog att öppna ett flyktingboende. Mia och Gunilla anställs för att hjälpa till.

Genom hela boken jobbar Mia och hennes mamma på att få till flyktingboendet som ett trivsamt ställe där ”gästerna” ska trivas och ha det bra. Självklart finns det både ekonomiska baktankar från Elof och andra, mer dolda historier i bakgrunden.

Jag har svårt att känna något för Skillnaden mellan lingon och blåbär. Möjligen kan jag bli lite irriterad på att det är så tillrättalagt och förutsägbart. Karaktärerna kommer bort lite i själva historien, och det gör att jag aldrig blir riktigt engagerad. Att flyktingarna som kommer till Norrland dessutom genast blir hej och tjenis med alla och sätter igång att laga mat tillsammans med föreståndarna tycker jag känns en aning långsökt.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).