Halloween och spritrea

Idag är det ju den amerikanska Halloween. Det verkar inte som om det firas jättestort här på Cypern, men i skolan fick barnen vara utklädda åtminstone. Ettan hade som vanligt vilda planer på kostymer. Vi besöket i kostymaffären fick de justeras lite till verkligheten och vad som fanns att tillgå, men jag tror nog att slutresultatet blev godkänt av alla inblandade. Speciellt eftersom det involverade grönmålning av ansiktet. Fredrik hanterade den detaljen med beröm godkänt, trots att han använde en kökssvamp till det (obs! ej den riviga sidan).

Frankensteins Monster i lägenhetsköket.
Monstret med de läskiga klorna som Ettan vikt själv med instruktioner från youtube.

När han kom hem efter skolan berättade han att han hade gjort succé i klassen! Till och med fröken tyckte det var en fantastisk kostym. Fast det var tydligen lite svårt att bli av med den gröna färgen från ansiktet… Kanske skrämdes han lite extra i mataffären när han och Fredrik köpte ägg till kvällens makaronipudding.

En någotsånär avtvättad pojke. Suddigheten beror på det dåliga ljuset.

Tvåan klädde vi inte ut. Han var ganska intresserad när Ettan sminkades, och han fick själv prova att ha några duttar grönt i pannan, men det gillade han inte alls. Istället ägnade han dagen åt att vara sjuk. Han hade feber i helgen som gick, men den gick över och sen verkade han ok. Idag däremot hostar och nyser han och är jättetrött. Vi har mest ägnat oss åt att ligga i sängen och slappa och sova en hel del.

För att vi inte skulle sitta inne hela dagen tog jag med honom till en mataffär i närheten. Vi hade fått hem deras reklambroschyrer, och idag började spritrean! Som en av mina svenska vänner sa ”Spritrea är ett av de finaste ord jag vet”. Så är det ju, till viss del. Jag traskade dit och fyllde kundkorgen med gin. Lite olika tonic och några flaskor vin fick följa med hem också. Ryggsäcken var ordentligt tung på hemvägen, och det klirrade glatt i påsarna. Nu börjar barskåp 2.0 byggas upp, bestämmer jag!

Fynden från spritrean!

Ettan var lite fundersam när han såg alla ginflaskorna, och undrade dels varför det var ett glas med till en av dem, och dels varför vi hade köpt så många flaskor. Fredrik fick förklara att vi inte ska dricka allihop nu.

Nu laddar vi för natten som antagligen kan bli lite stökig med mycket närhetsbehov. Jag ska se till att ha ordentligt med poddar i telefonen och det ligger en ny, oläst Pratchett-bok på mitt nattygsbord. Fredrik laddade upp med att sätta nattens byxblöja ut-och-in på Tvåan. Olika, det där.