Dejt, igen

En av de sista dagarna farmor och farfar var hr på besök passade jag och Fredrik på att gå på dejt en eftermiddag. Det var väldigt ovant att gå ut utan barn, när klockan var runt 16. Vi hade inte någon riktig plan, eftersom det mesta är lite upp och ned fortfarande efter flytten till Cypern. Men det var rätt skönt att få gå i sitt eget tempo, hålla handen och njuta av vädret.

Eftersom vi inte hade någon plan traskade vi runt en stund. Kollade lite på skärp eftersom Fredrik höll på att tappa brallorna, provade Swatch-klockor som var rätt fula och pratade om vad vi skulle göra med kvällen. För att fånga solnedgången tog vi ett glas vin på ett av strandcaféerna, precis vid havet. När solen hade gått ner blev det lite kyligt (med våra mått mätt), så vi bestämde oss för att leta upp mat någonstans, gärna inomhus. Det fick inte vara för långt hemifrån heller.

Den fantastiske mannen och vinet. Medelhavet 4 meter bort.

Vi har konstaterat att finmiddagar får vänta ett tag, och att det för tillfället är mer standardmat som får vara fint nog. Oavsett mat så är det ju ändå skönt att äta med en annan vuxen, utan barn som avbryter eller behöver hjälp stup i kvarten. Speciellt när den vuxna är Fredrik, som ju är rätt fantastisk.

Så när vi ramlade över en pub med blandad mat så gick vi in. Det visade sig att de i ölsortimentet hade Blanche på fat, och det avgjorde saken för oss. När jag bodde i Bryssel drack jag massor med Blanche, så valet var inte svårt. Och det var fantastiskt gott fortfarande! Maten var ok, den med. Fast efterrätten blev jag besviken på. En chokladkaka ska ju vara kladdig och inte genomgräddad.

När vi kom hem var det en lycklig, och väldigt trött Tvåa som mötte oss i dörren. Han hade precis varit på väg att somna i farmors famn, men vaknade av att vi öppnade hissdörren på bottenvåningen (vi bor på våning 4). Ettan var fullt upptagen med sin kvällsteve, så han noterade nog inte ens att vi kom hem.