Födelsedagskalas på Cypern

Ettan fyllde ju år häromsistens, och nu var det dags för barnkalas. Han hade bjudit in alla barnen i klassen, och ett par andra kompisar. Vi hade fått in svar från 9 barn och fem vuxna till kalaset på Bubble Park i Limassol. En halvtimme innan det var dags så tillkom det ytterligare en anmälan. Jaja, Cypern, tänkte vi.

Eftersom allt arrangerades av Bubble Park åkte vi dit så vi var där när kalaset skulle börja. Då hade det redan kommit några barn. Och fler droppade in under den första kalastimmen. Det slutade med att 23 barn dök upp, varav vilka vissa var syskon och kusiner. Föräldraantalet blev nog runt 20 det också till slut. Jaha, Cypern, tänkte vi. Igen.

Barnen röjde runt på leklandet i totalt tre timmar, mestadels i den stora hoppborgen som vaktades av en bläckfisk, men lite inomhus också. Det fanns flera studsmattor, och en klätterborg med olika gungor och kanoner.

Hoppborgen med den vakande bläckfisken.
Ettan och andra barn in action.

Tvåan hängde mest i småbarnsavdelningen, där han byggde jättelego och tvingade mig att åka rutschkana med honom. Det var inte den tristaste eftermiddagen vi har haft.

Jag och Tvåan bygger jättelego.

Tårtan, som var en legotårta från New York Sweets, blev en överraskning för Ettan, eftersom jag hade valt den åt honom. Han blev superglad. När det dessutom visade sig att det också fanns en piñata med godis i så blev han ännu gladare.

Sjuåringen med legotårtan. Som var väldigt god, också.

Vi tyckte det funkade bra att ha kalaset på Bubble Park. De hanterade med lätthet vårt utökade kalas, och det var inget gnäll eller sura miner för det, utan vi fick fler stolar och bord allteftersom.

Efter de tre timmarnas kalasande var det tvenne ganska trötta bröder som vi packade in i bilen. Vi lastade också in ett BERG av presenter från alla kalasgästerna. Hela bakluckan blev full, och det var på håret att vi fick med oss Tvåans vagn hem.

Presenterna från kalasgästerna.