Förkylning och klättring

Jag har fått en förkylning som inte verkar ge sig. Jag har tröttnat på den för länge sedan, men den bara stannar kvar. Och när man har barn är det ju inte riktigt ett alternativ att ligga i sängen hela dagarna. Åtminstone inte om man inte är döende. Nej, istället är det bara att pallra sig upp och leva livet ungefär som vanligt. Fast lite tröttare, och med ondare hals.

Det är ju snart julafton! Fast än så länge känns det mest konstigt när jag läser svenska bloggare som julstökar, pyntar och planerar vad de ska baka i jul. Det är lite som farmor sa när hon var här, att det blir inte så mycket julstämning när det är varmt och soligt. Kanske är det så.

Jag har sett en del julpynt på husen och i skyltfönsterna här. Men själv känner jag inte alls för att pynta. Åtminstone inte än. Jag vet inte om det är förkylningen som gör det, eller om det helt enkelt är så att det känns så väldigt mycket som ett temporärt boende i lägenheten att jag inte ens vill julpynta den. Just nu känns det dessutom som om vi har fyllt lägenheten med saker, och det kan ju också vara ett skäl – jag vill inte ta hit ännu fler saker.

Fast det är ju faktiskt första advent på söndag. Jag köpte en flaska glühwein i affären idag. Får se om jag orkar baka något. Saffransbiscotti har funnits i tankarna. Men den senaste dagarna har det varit mycket kakor och tårtor, så jag är inte supersugen heller.

En som inte verkar lida så mycket av förkylningen han delar med mig är Tvåan. Istället ägnar han sig åt att lära sig nya livsfarligheter. Häromdagen när Fredrik kom ut i köket hittade han det här:

Jahaja.

Det var bara att applådera bedriften och försöka lära honom hur han ska göra för att klättra ner igen. Så nu har alla pallar plockats undan, och Ettans stol läggs ner på golvet när den inte används.

Och på tal om att applådera så han Tvåan lärt sig det. Så varje gång han gör något bra applåderar han sig själv, och förväntar sig att man ska klappa med honom. Oerhört gulligt.

Nåja. Nu sover båda barnen, så nu kan jag nog få ägna mig åt att ligga i sängen och vara sjuk en stund. Host på er.