Boktips: Theodore Boone – The Abduction

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Vi testade att läsa första delen i John Grishams serie om Theodore Boone för Ettan, trots att den nog är för lite större barn egentligen. Men försöket föll väl ut, och han ville läsa mer om Theo, så jag skaffade några fler delar. Vad jag tyckte om de andra delarna jag har läst hittar du här: del 1 och del 5.

Jag tycker ju också om Theo och hans värld, så jag passade på att tjuvläsa del två, Theodore Boone – The Abduction. I den här boken försvinner Theos kompis April Finnemore utan ett spår från sitt hem. Hela Strattenburg letar efter henne, men hon förblir borta. Polisen står handfallen, så Theo får ta saken i egna händer och försöka komma på vad som har hänt.

The Abduction.

Theodore Boone – The Abduction är lite läskigare än de andra delarna jag har läst tycker jag. Det handlar ju om en av Theos närmaste vänner som försvinner, och det tänker jag att barn kan relatera till väldigt lätt. Som vuxen är det dock ganska lätt att inse att det måste gå bra (det är ju ändå en ungdomsbok), och då blir det lite mindre obehagligt. Om man däremot läser The Abduction för ett barn, eller har ett större barn som läser den själv kanske man får vara beredd på att avslöja att det kommer gå bra för att det inte ska bli alltför skrämmande.

Precis som i sina böcker för vuxna så skriver John Grisham initierat om rättssystemet, som den jurist han är. Språket i The Abduction är enkelt och effektivt, och när det förekommer svåra begrepp så ser författaren till att de förklaras. Theo är lätt att tycka om, trots att han ibland är en lillgammal viktigpetter (åtminstone ur ett vuxet perspektiv).

Jag tror att det här är bra böcker för läsvana barn och ungdomar som vill testa att läsa böcker på engelska. Språket är som sagt lätt, berättelsen spännande och pedagogiskt upplagd, och det är mer som en ”riktig” bok än en barnbok. Theo är lätt att relatera till, och det känns som om man som läsare känner honom redan efter den första delen i serien. I de följande böckerna lär man känna honom bättre och bättre.

Köp boken hos Bokus (pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).

Ett svar på ”Boktips: Theodore Boone – The Abduction”

  1. […] men det stör mig inte jättemycket. Här hittar du övriga delar som jag har läst: del 1, del 2, del […]

Kommentarer är stängda.