Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN!

Nu är vi här. I huset som ska bli hemma. Vårt hus. På Cypern. I bergen.

Här är det!

Vi fick nycklarna i torsdags, men det var inte förrän i fredags som vi packade ner det absolut viktigaste, hämtade Ettan i skolan och åkte hem. Nyckeln passade i dörren.

Undrar om det går att låsa upp…
Jodå! Välkommen in!
Rakt in, bara!

Vi har alltså köpt hus nu. Eller ja, nästan åtminstone. Själva ägarbytet gick inte att genomföra som planerat eftersom det stod ”alla avgifter är betalda” och inte specifikt att vattnet var betalt. Men det ska åtgärdas så snart som advokaten kan, och eftersom vi har betalt fick vi nycklarna ändå.

Huset är möblerat med saker som de tidigare ägarna lämnade kvar. Vi får se hur mycket av det som får stanna när våra saker kommer hit. Ganska lite, tror jag, men det var ändå skönt att bara kunna flytta rakt in.

Första middagen blev mycket fancy – korv och makaroner. Jag och Fredrik fick champagne till.

Inflyttningsmiddag.

Nu ägnar vi dagarna åt att försöka flytta med oss allt som är vårt från lägenheten och städa i huset. Flyttstädning är inte en företeelse som är speciellt stor här på Cypern, nämligen.

Ja, och så försöker vi få upp temperaturen i huset också. Det är riktigt kallt här, de tidigare ägarna lämnade ön i höstas och huset har stått oanvänt sedan dess. Något värmesystem finns inte heller, så vi kör gasvärmare och en värmefläkt. Men det är verkligen kallt. Idag var vi och köpte innetofflor till hela familjen, och det gjorde stor skillnad för oss alla.

Vi ser det här huset som en bra bas som vi ska förbättra så att det passar oss perfekt. Det ska byggas om, isoleras, bytas tak, bytas fönster, göras ett värmesystem, bytas ett kök och en massa, massa annat. Men nu har vi ju hela livet på oss. Eller åtminstone till nästa vinter…

2 svar på ”Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN!”

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  2. ????????

Kommentarer är stängda.