Kaffe: L’Or Classique

Häromdagen i mataffären sprang jag på andra kaffepaket än de vanliga. Jag tänkte att det var lika bra att testa dem, så jag köpte några varianter. Vi har ju inte hittat ett självklart alternativ till Zoégas Intenzo än, även om vi har ett par alternativ som fungerar någorlunda. Alltså fortsätter provningen, fast inte med lika hög hastighet.

L’Or Classique är malet kaffe från det holländska företaget Jacobs Douwe Egbert. Det finns i tre olika versioner eller rostningar, och jag köpte alla tre. Den första som utsattes för vår hårda provning var L’Or Classique.

L’Or Classique.

Och ja, alltså. Här är jag benägen att hålla med Fredriks vanliga kommentar. ”Det smakar kaffe”. För det gör det. Men inte så mycket mer. Det är slätstruket och ganska ointressant. Intensity 7 låter ju som om det skulle vara ganska intensivt, men av det märks inget. Fast jag vet förstås inte vad det är för skala som används. Den kanske är 100-gradig? Balanced & Refined låter också bra, men inte heller det är något jag känner igen. Snarare Bland & Boring.

Nåja. Det gick ju att dricka, även om det inte lämnade några bestående intryck. Men jag kommer inte köpa det fler gånger. Hoppas de andra rostningarna är bättre.