Jamen sådärja!

Nu har den drygt två år långa flytten fått ett slut. Alla våra saker är i vårt hus. Så himla skönt! Visst, det är ju saker överallt, och garaget är fullt med kartonger, men nu ska det packas upp och göras i ordning.

Saker överallt. En del är våra egna, andra kom med huset.

Fredrik sa återigen ”Jag ska ALDRIG flytta mer”. Han har verkligen dragit tunga lass vid alla våra flyttar under de här två åren, så jag förstår honom till fullo. Han har skött all packning, kontakt med flyttfirmor och burit allt som ska bäras. Den sista flytten, av saker från förrådet till huset, fick göras med en minibuss, eftersom den lätta lastbilen med bakgavellyft tydligen hade gått sönder så biluthyraren hade sålt den. Nu är min flyttgubbe verkligen värd att få sitta ner och inte behöva tänka mer på någon flytt på rätt många år.

Flyttgubben i slutet på sista lasset.

Jag är lite överraskad, dock. Vi verkar inte alls ha lika mycket saker som jag trodde. Överraskningen är positiv, ska jag kanske tillägga. Det känns skönt att vi gjorde en ordentlig rensning redan när vi flyttade från Glommen. En del av sakerna kommer vi kanske (antagligen) skaffa igen, men då är det i alla fall så att vi vet att vi behöver och använder dem.

Just nu är det, trots att det inte var så mycket saker, grejer överallt. Vi behöver skaffa byråer och bokhyllor. Ja, och så behöver vi ju förstås kasta ut de gamla ruttna möblerna som kom med huset. Det var ju ett sommarboende, men jag undrar ändå över hur de har levt med de här möblerna…

Under tiden Fredrik har burit och lastat och kört så har jag gjort sånt som jag har kunnat, till exempel monterat stolar och packat upp tavlor. Så nu känns köket mycket mer som vårt.

Kökstavlor. Och egna stolar.

2 svar på ”Jamen sådärja!”

 1. Nils Moberg skriver:

  Grattis
  Jag förstår känslan av att inte behöv flytta mer. Vi hoppas det blir så bra som ni drömt om.
  Fast kommer ni att hitta kaffe eller kommer ni att behöva importera det och kanske marknadsföra det på Cypern.

  1. Tackar, tackar!

   Hehe. Importera kaffe, det är inte den sämsta av affärsidéer tänker jag.

Kommentarer är stängda.