Vi gjorde ett ryck

Veckan som gick har ägnats åt att göra ett ordentligt ryck i montering av möbler och uppackning av lådor. Resultatet av det blev (förutom uteblivna blogginlägg) att vi inte har en massa möbelkartonger som ligger och är i vägen, utan istället har vi möbler som vi kan använda. Det gör också att det verkligen känns som om det går framåt med uppackningen och att komma i ordning. Huset blir mer och mer vårt, och mindre och mindre ”huset vi flyttar in i”.

Ett paket med BRÖDER från IKEA.

Häromdagen köpte vi en ny kyl, som vi ställde in i den inbyggda nischen som finns i köket. Nischen är 62 cm bred, så den verkar vara gjord för att ställa en kyl i. Trots det stod den gamla lilla kylen i matbordsdelen av köket, framför ett balkongfönster, när vi flyttade in. Nu känns det mer logiskt inrett, och mycket luftigare och mer välplanerat. Den gamla kylen får flytta ner i killar-kan-garaget och vara backup (och ölkyl, förstås).

En ordentlig kyl och frys.
Nu på plats och inkopplad, och fylld med rätt saker enligt Fredrik.

Ju mer vi kommer i ordning med huset, desto mer känner jag att jag orkar tänka framåt och planera. Det är en skön känsla. Resultatet av den här veckan är till exempel att jag har börjat löpträna igen, efter rätt många månaders uppehåll, och att vi har börjat försöka få Tvåan att sova själv i sin säng. Jag har samsovit med honom i hans säng sedan vi flyttade hit, för att han ska känna sig hemma, men nu är det alltså dags att sova själv. Vi får väl se hur det går…

Efter löpning i shorts kan man få dricka vin i solskenet på sin trappa.

Antagligen hjälper vädret till att göra livet lite lättare också, våren har kommit på allvar här. Jag och Tvåan är ute i trädgården en stund på förmiddagarna, och då hinner vi med både det ena och det andra. Jag rensar ogräs, både stort och smått, och häromdagen satte jag en massa frön. Koriander, spenat, tomat, gurka, zucchini och aubergine blev det. Jag har också tänkt att plantera ut lite kryddbuskar för att komplettera det som finns (vilket är oerhörda buskage med rosmarin, några rejäla stånd salvia och massor med mynta). Jag hittade inte några uppdrivna buskar, utan har istället frösått timjan, oregano och gräslök som jag hoppas på att kunna plantera ut som buskar senare i år, så vi får se hur det går. Nu när jag skriver det här inser jag att jag glömde skaffa basilika, men jag har både jord och krukor, så det är lätt åtgärdat.