Slalompremiär och frukostkakor

Jaha. Då var vi alltså slalomföräldrar, då. Vi är ju med i en skidklubb, och Ettan har åkt med skidlärare i klubben nu några helger. Igår sa skidläraren att Ettan kunde testa att åka käppar i slalomgruppen idag om han ville. OM han ville…! Så det var alltså bara för familjen att se till att vi var på berget klockan 8.

Nu är ju inte tidiga morgnar någon direkt utmaning för den här familjen, eftersom båda barnen är morgontidiga. Tvåan tycker att det räcker att sova till 05 oftast, och Ettan är inte långt efter de flesta dagar. Idag, när det vankades skidåkning, var det verkligen inga problem för honom att komma ur sängen. Möjligen är det de vuxna som hellre skulle vilja ha lugna morgnar utan att behöva passa tider, men med lite förberedelse så blir det inte riktigt så panikartat som det skulle kunnat vara.

Jag hade till exempel förberett genom att baka frukostkakor. Perfekt att ha med sig i bilen och till mellis, tänkte jag. Well, vi kan väl säga som så att de inte blev några favoriter direkt. Och det borde jag förstås kunnat räkna ut. Det är ju i princip ugnsbakad gröt, som får en lite gummiartad konsistens. Inget jag kommer göra fler gånger, i alla fall inte enligt det receptet, även om jag kommer äta upp de som finns. Men om det är någon som vet något bra recept på frukostkakor som inte blir sådär svampiga, utan istället lite sprödare och mer ”crunchy”, då är det fritt fram att tipsa. För jag gillar konceptet!

Frukostkakor.

Väl uppe på berget så åktes det käppar med instruktioner under ett par timmar. Det var tydligt att det gick bättre och bättre, och Ettan tyckte det var superkul. Så nu blir det väl fortsatt tidiga helgmorgnar på berget de veckor som är kvar med snö. Den är rätt mycket på upphällningen redan, men tydligen är det inte ovanligt med snöfall under mars, så vi får väl se. Hemma var det vår och varmt.

After ski.
Materialvård. Med rimligt väder.

Tvåan verkar sugen på skidor han med, men han får titta och drömma till nästa säsong. Pulkan har fortfarande inte tagits till nåder här på Cypern, trots att han tyckte det var roligt i Sverige. Istället fördriver han tiden med att gräva i snön och ta promenader från uteserveringen till liftpåstigningen. Vi har övat på att gå i trappor idag, både uppför och nerför.

Lillebror på skidcaféets uteservering. Med solskydd och solhatt.